Hästar

Dings 1 – sto från Holland född 2008

Häst med utrustning tittar på kameran

Dings ägs och rids av mig, Jessica. Vi har tävlat relativt framgångsrikt till och med 110. Vi testade att starta 120 en gång men då blev vi uteslutna på grund av att vi stannade för många gånger framför hinder.

Dings kom till Sverige och mig på hösten 2012 när hon bara var 4 år. Sedan dess har hon varit min. Hon lånades ut till Ronja Hess, en tjej som gick på Strömsholms ridsportgymnasium under 1,5 år från våren 2018 till juni 2019.

Dings har mycket personlighet och hon tar det mesta med ro. Hon ”pratar” mycket med sin människa genom att buffa med mulen eller peka med frambenet. Oftast betyder det ”Vad är det som tar sån tid matte!?”.

Dixie Chicks B – sto, svenskt varmblod

Häst med ryttare hoppar en oxer

Dixie är ett sto född 2010. Hon kom till oss när hon var 6 år gammal. Då hade hon problem med ryggen eftersom hon har en sammanväxning i en kota. Med mycket muskeluppbyggnad, framförallt tömkörning, har hon nu ingen smärta.

Dixie har tävlat 110cm med lätthet flera gånger men hon glömmer ibland att lyfta på benen ordentligt och då åker det ner en bom. På träning och hemma har hon dock hoppat både 120 och 130 med ryttare.

Dixie fick 2018 ett hingstföl, Oden, som nu är såld. Just nu står Dixie hos Linn Hörnvall i Askersund så att hon ska få chansen att tävla lite högre klasser.

Cincinnati L – sto, svenskt varmblod

En grå häst går mot kameran

Cincinnatti, eller Chinchin som hon kallas, är min mammas häst. Chinchin är född 2011 och hon kom till oss när hon var 1 år och var redan då jättestor. Hon har tävlat upp till 110 med min mamma Jenny Nelson.

Chinchin är stor och snäll men ibland lite klumpig. Hon är definitivt ledaren i hagen och visar det med jämna mellanrum.

H Drumlins Phira Z – sto född 2016

En brun häst går mot kameran

Phira(”Fira” eller ”Pira”) är lillskiten i stallet. Hon är född på gården och har precis börjat sin utbildning vilket hon tycker är jättekul. Än så länge går hon i skritt, trav och galopp och hon kan svänga åt båda hållen. Hon har till och med tagit några enkla skutt på ca 50cm med mamma i sadeln

Phira är tyvärr väldigt liten så hon får ta det lite lugnt i utbildningen för att få tillfälle att växa till sig ordentligt först. Fast om det vore upp till henne skulle hon få gå på äventyr varje dag.

%d bloggare gillar detta:
%d bloggare gillar detta: